unison dex - definiţie, sinonime, conjugare

unison

UNISÓN s.n. Executare de către un grup vocal sau instrumental a unei melodii la aceeaşi înălţime. ♦ Fig. Acord deplin, comuniune de idei, de sentimente, de interese. – Din fr. unisson, lat. unisonus.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

UNISÓN n. 1) Sunet unic produs de mai multe voci sau instrumente; ansamblu de sunete produse simultan de mai multe voci sau instrumente. 2) fig. Concordanţă perfectă; acord deplin. /<fr. unisson, lat. unisonus
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

UNISÓN s.n. Efect obţinut prin producerea simultană a unui sunet de aceeaşi înălţime de către două sau mai multe voci sau mai multe voci şi instrumente. ♦ A cânta la unison = a executa simultan aceeaşi melodie pe mai multe voci sau la mai multe instrumente; (fig.) a fi (sau a lucra) în deplină concordanţă cu cineva. [< fr. unisson, cf. it. unisono < lat. unus – unul, sonus – sunet].
(Dicţionar de neologisme)

UNISÓN s. n. 1. executare simultană a aceloraşi sunete de aceeaşi înălţime de către două sau mai multe voci ori instrumente. 2. (fig.) acord, deplină concordanţă de idei, de sentimente, de interese. (< fr. unisson, lat. unisonus)
(Marele dicţionar de neologisme)

unisón s. n.
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: un uni unis uniso

Cuvinte se termină cu literele: on son ison nison