vehicul dex - definiţie, sinonime, conjugare

vehicul

[Sinonime]
VEHÍCUL, vehicule, s.n. Mijloc de transport pe o cale de comunicaţie terestră, subterană, aeriană, cosmică, pe (sau sub) apă. – Din fr. véhicule, lat. vehiculum.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

VEHÍCUL ~e n. 1) Mijloc de transport, care se deplasează pe o cale de comunicaţie. 2) fig. Cale sau mijloc de transmitere sau de propagare a ceva. /<fr. véhicule, lat. vehiculum
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

VEHÍCUL s.n. 1. Mijloc de transport (căruţă, vagon de tren, automobil, bicicletă etc.) 2. (Fig.) Mijloc de transmitere a unei boli etc. ♦ Mediu de dispersie a substanţelor active care intră în componenţa medicamentelor. 3. Sistem optic care dă imaginea dreaptă în lunetele terestre. [Cf. fr. véhicule, lat. vehiculum].
(Dicţionar de neologisme)

VEHÍCUL s. n. 1. mijloc de transport, cu sau fără autopropulsie, terestru, subteran, în aer sau pe (sub) apă. 2. orice serveşte a transporta, a transmite un lucru; mijloc de transmitere a unei boli etc.; vector (I, 2). ♢ mediu de dispersie a substanţelor active care intră în componenţa medicamentelor. 3. dispozitiv optic care dă imaginea dreaptă în lunetele terestre. (< fr. véhicule, lat. vehiculum)
(Marele dicţionar de neologisme)

vehícul s. n., pl. vehícule
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
VEHÍCUL s. mijloc de transport.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: ve veh vehi vehic vehicu

Cuvinte se termină cu literele: ul cul icul hicul ehicul