virament dex - definiţie, sinonime, conjugare

virament

VIRAMÉNT, viramente, s.n. Operaţie contabilă prin care o sumă de bani se trece dintr-un cont în altul, fără a fi nevoie ca suma să fie vărsată în numerar; plată fără numerar, prin trecerea la bancă a unei sume de bani din contul celui care face plata în contul beneficiarului; (concr.) document prin care se dispune efectuarea unei astfel de operaţii sau plăţi. – Din it. viramento. Cf. fr. v i r e m e n t.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

VIRAMÉNT ~e n. 1) Operaţie bancară de trecere a unei sume de bani de pe un cont pe altul, fără folosirea ei în numerar. 2) Plată fără numerar, efectuată prin trecerea la bancă a unei sume de la contul plătitorului la cel al beneficiarului. 3) Document în baza căruia se efectuează această plată. /<fr. virement, it. viramento
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

VIRAMÉNT s.n. Operaţie bancară prin care o sumă de bani se trece dintr-un cont într-altul fără ca suma să fie vărsată în numerar. ♢ Cont de virament = cont deschis la o instituţie bancară prin care se fac şi se primesc plăţi fără folosirea numerarului. [Pl. -te, -turi. / cf. it. viramento, fr. virement].
(Dicţionar de neologisme)

VIRAMÉNT s. n. 1. plată fără numerar efectuată între întreprinderi, instituţii etc. care au conturi de decontare deschise la bancă. ♢ document pe baza căruia se face o asemenea plată. 2. operaţie contabilă constând în trecerea unei sume dintr-un cont în altul. (< it. viramento, fr. virament)
(Marele dicţionar de neologisme)

viramént s. n., pl. viraménte
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: vi vir vira viram virame

Cuvinte se termină cu literele: nt ent ment ament rament