nevralgic dex - definiţie, sinonime, conjugare

nevralgic

NEVRÁLGIC, -Ă, nevralgici, -ce, adj. Privitor la nevralgie, provocat de nevralgie. ♢ Expr. Punct sau centru nevralgic = a) parte a corpului în care este localizată o nevralgie; punct sensibil, dureros; b) parte dificilă, greu de rezolvat a unei situaţii, a unei discuţii, a unei probleme; partea cea mai spinoasă (a unei probleme în discuţie). – Din fr. névralgique.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

NEVRÁLGI//C ~că (~ci, ~ce) 1) Care ţine de nevralgie; propriu nevralgiei. 2) Care este provocat de nevralgie. ♢ Punct ~ punctul cel mai sensibil; partea cea mai delicată şi greu de rezolvat a unei probleme, a unei situaţii. /<fr. névralgique
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

NEVRÁLGIC, -Ă adj. Referitor la nevralgie. ♢ Punct (sau centru) nevralgic = a) parte a corpului în care este localizată o nevralgie; punct sensibil, dureros; b) partea dificilă a unei chestiuni, a unei probleme în discuţie. [< fr. névralgique].
(Dicţionar de neologisme)

NEVRÁLGIC, -Ă adj. referitor la nevralgie. o punct (sau centru) ~ = a) parte a corpului în care este localizată o nevralgie; punct sensibil dureros; b) partea dificilă a unei situaţii, a unei probleme în discuţie. (< fr. névralgique)
(Marele dicţionar de neologisme)

nevrálgic adj. m. (sil. mf. nevr-), pl. nevrálgici; f. sg. nevrálgică, pl. nevrálgice
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: ne nev nevr nevra nevral

Cuvinte se termină cu literele: ic gic lgic algic ralgic