step dex - definiţie, sinonime, conjugare

step

STEP, stepuri, s.n. Formă de execuţie a unor dansuri de origine negro-americană, ale cărei tehnici se bazează pe bătăi ritmice sincopate ale vârfului şi tocului pantofilor. – Din engl. step.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

STEP ~uri n. 1) Stil de execuţie a unor dansuri de origine negro-americană, care constă în bătăi ritmice cu vârful şi cu tocul pantofului. 2) Melodie după care se execută aceste dansuri. /<engl. step
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

STEP s.n. 1. Fiecare combinaţie dintre mişcările picioarelor şi ale corpului constituind o singură unitate a dansului sau un tip care se repetă. 2. Formă de execuţie a unor dansuri de origine negro-americană, ale cărei tehnici se bazează pe bătăi ritmice sincopate ale vârfului şi tocului pantofilor; melodia acestui dans. [< engl., fr. step].
(Dicţionar de neologisme)

STEP s. n. 1. fiecare combinaţie dintre mişcările picioarelor şi ale corpului, constituind o singură unitate a dansului sau un tip care se repetă. 2. dans solistic modern prin bătăi de picioare, prin figuri ritmice foarte variate; melodia corespunzătoare. (< engl. step)
(Marele dicţionar de neologisme)

step s. n., pl. stépuri
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: st ste

Cuvinte se termină cu literele: ep tep