chefir
CHEFÍR s.n. Produs lactat dietetic preparat din lapte integral sau smântânit, acidulat cu un ferment vegetal, care constituie o băutură gustoasă, cu valoare nutritivă şi cu proprietăţi terapeutice însemnate. – Din fr. kéfir, képhir.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)
CHEFÍR n. Produs lactat acidulat, preparat din lapte dulce. /<fr. kéfir, képhir
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)
CHEFÍR s.n. Băutură acrişoară, rezultată din fermentarea artificială a laptelui dulce. [Pl. -re, -ruri. / < fr. kéfir].
(Dicţionar de neologisme)
CHEFÍR s. n. produs lactat dietetic din lapte acidulat cu un ferment vegetal. (< fr. kéfir, rus. kefir)
(Marele dicţionar de neologisme)
chefír s. n., pl. chefíruri
(Dicţionar ortografic al limbii române)
CHEFIR, chefiruri, s.n. Produs lactat acidofil, uşor alcoolizat, obţinut prin dubla fermentare – lactică şi alcoolică – a laptelui de vacă. Produsul original din ţările caucaziene se face din lapte de iapă; rus. kefir.
(Dicţionar gastronomic explicativ)
(Dicţionarul explicativ al limbii române)
CHEFÍR n. Produs lactat acidulat, preparat din lapte dulce. /<fr. kéfir, képhir
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)
(Dicţionar de neologisme)
CHEFÍR s. n. produs lactat dietetic din lapte acidulat cu un ferment vegetal. (< fr. kéfir, rus. kefir)
(Marele dicţionar de neologisme)
chefír s. n., pl. chefíruri
(Dicţionar ortografic al limbii române)
CHEFIR, chefiruri, s.n. Produs lactat acidofil, uşor alcoolizat, obţinut prin dubla fermentare – lactică şi alcoolică – a laptelui de vacă. Produsul original din ţările caucaziene se face din lapte de iapă; rus. kefir.
(Dicţionar gastronomic explicativ)