decor dex - definiţie, sinonime, conjugare

decor

[Sinonime]
DECÓR, decoruri, s.n. 1. Ansamblu de obiecte care servesc la crearea cadrului în care se desfăşoară un spectacol de teatru, balet, film. ♦ Fig. Cadru, ambianţă în care se petrece o acţiune; peisaj, tablou. 2. Ceea ce serveşte pentru a decora ceva; ornament, podoabă; ornamentaţia interioară sau exterioară a unei clădiri, a unei săli, a unui obiect etc. – Din fr. décor.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

DECÓR ~uri n. 1) Totalitate a obiectelor şi a pânzelor pictate, folosite pentru a crea cadrul necesar desfăşurării acţiunii într-un spectacol sau film. 2) fig. Ansamblu de împrejurări în care se desfăşoară o acţiune. 3) Ansamblu de elemente care servesc pentru a împodobi clădiri, interioare etc.; ornamentaţie. /<fr. décor
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

DECÓR s.n. 1. Totalitatea pânzelor pictate, a paravanelor, a mobilelor şi a altor obiecte folosite pentru a crea cadrul în care se joacă o piesă pe scenă sau o scenă de film. ♦ (Fig.) Cadru, ambianţă; peisaj, tablou. 2. Podoabă, ornament; ornamentaţie. [< fr. décor].
(Dicţionar de neologisme)

DECÓR s. n. 1. ansamblu de obiecte (panouri, mobilier etc.) pentru a crea cadrul în care se desfăşoară un spectacol, un balet, un film. 2. (fig.) cadru, ambianţă; peisaj, tablou. 3. podoabă, ornament; ornamentaţie. (< fr. décor)
(Marele dicţionar de neologisme)

decór s. n., pl. decóruri
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
DECÓR s. 1. cadru, scenă, (rar) scenărie. (~ul reprezintă o pădure.) 2. v. podoabă.
(Dicţionar de sinonime)

DECÓR s. v. cadru, peisaj, privelişte, scenă, tablou, vedere.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: de dec deco

Cuvinte se termină cu literele: or cor ecor